גיל המעבר - הפסקת המחזור החודשי אצל האישה (שקיבל בעברית את השם המביש: גיל הבלות)


הפסקת המחזור מסמן את תחילת המעבר של האישה מהתקופה בה היא רוכשת ניסיון באהבה, לממשות ולחוכמה של האהבה. הגוף הצעיר והמתוח מתחיל להירגע לתוך עצמו תוך שהיא שוקעת פנימה למקום אחר. מקום פנימי יותר, מודע וקרוב יותר לשחרור שמביא איתו המוות. זהו מעבר שנמשך כמה שנים. ובמהלך הזמן הזה היא עוברת בפועל תהליך שניתן לקרוא לו לידה נפשית. כל הניסיונות שהיא צברה, במיוחד התנסויות של אהבה וגברים, מבשילים כעת. עם סיום המחזור היא אמורה להפוך לאישה שלמה יותר. הערך של כל מה שהיא עברה במשך השנים נטמע כבר בכל תאי גופה. וכמו יין שהבשיל לבגרות וחוכמה, היא מוכנה עכשיו להעניק ולהזין.

אני אומר 'אמורה להפוך' מכיוון שהחברה המודרנית התחרותית שלנו, והשפעתה השלילית על הידע הנשי הטבעי, שיבשו כמעט לחלוטין את התהליך המבורך הזה.

לאחר המעבר היא הייתה אמורה להפוך לאישה שיודעת את רזי האהבה, בקיאה ומנוסה בדרכיו של העולם ובמיוחד בדרכיו של הגבר - מורה נשית נערצת, דוגמה לחיקוי, או פשוט אישה בוגרת ומנוסה. אבל כיום כל זאת כמעט ונעלם בגלל פחדיה מהזדקנות, הזדהותה עם הגוף הנתפס בחושים, והספקות שעולים בה כשהיא משווה את עצמה לנשים אחרות; תוצאה של השיפוטיות הנבערת הנשקפת אלינו מתמונות הכרומו בעיתונים ובמגזינים.

כל אישה עוברת את תהליך התבגרות העמוק הזה, ויוצאת ממנו בסופו של דבר חכמה, אוהבת ומעניקה יותר. אבל השיפוטיות הזאת מכניסה אותה לסחרור שמונע ממנה להתחבר לחיוניות החדשה שעולה בה. קשה לה לצאת ממערבולת הרגשות ולהפסיק לחשוב. המחשבות רצות סחור סחור ומנתקות אותה מהאהבה ומהחוכמה החיה שמוטמעות בה כעת. היא עסוקה מדי בהתחרות, בהשוואה, במה שהיה ועבר. עסוקה מדי בעצמה – במחלה של תקופתנו –  מכדי שתוכל להירגע וליהנות מהגוף הוויטאלי החדש שלה.

כל זאת כמובן הוא נפשי או ויטאלי. בדיוק כפי שתאי הגוף הם למעשה נפשיים וויטאליים – ולא חומר כפי שאנחנו חושבים. הגוף הוא כמו תמונה בעיתון. הוא תיאור נאמן אולי של מה שהיה, אבל לא של עכשיו – של החיוניות או החיים שבגוף עכשיו.

מה שעלייך לעשות קודם כול זה לשמוע את האמת בדבריי: שקעי בנינוחות לתוך עצמך והניחי לתהליך הזה, ללידה מחדש, להתרחש. את תצאי ממנו לבסוף אישה שלמה. אישה שכל גבר ראוי לך ירצה לאהוב. מקור השראה לדור הצעיר ותרומה אמיתית לגוף הוויטאלי הנצחי של האנושות כולה.

(תשובה לשאלה מתוך הספר 'לאישה באהבה')


לדף הספר
חזרה למאמרים